Comisia de Clasificare a Carcaselor de porcine, bovine si ovine (CCC) este autorizata de catre Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor din Municipiul Bucuresti (Autorizatia seria B nr. 0013455/2022) sa organizeze programul de specializare pentru ocupatia Clasificator carcase cod COR 314206 cu nr. de ordine în Registrul national al furnizorilor de formare profesionala a adultilor 40/3490/2022. In urma absolvirii cursului se atribuie Certificat de absolvire pentru clasificarea carcaselor din specia ovine. Durata cursului de clasificatori carcase de ovine este de zece zile la care se adauga o zi, evaluarea finala (a doua sambata). Cursul se tine cu 12 - 20 participanti, care vor fi instruiti teoretic (16 ore) si practic (64 ore) de catre formatorii CCC. În aceasta perioada se vor pregati din punct de vedere teoretic dupa un manual distribuit de CCC.
Comisia pentru evaluarea finala va fi compusa din: 3 membri si este numita prin Decizia Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor din Municipiul Bucuresti
Evaluarea finala cuprinde o parte teoretica si o parte practica. Examinarea teoretica consta intr-un test grila cu 20 de intrebari. Examinarea practica este un exercitiu de clasificare care consta in aprecierea vizuala a conformatiei si a gradului de acoperire cu grasime pentru 20 carcase si in verificarea modului de utilizare a aplicatiei informatice a CCC pentru clasificarea carcaselor de ovine. Taxa de participare este de 1900 lei (fara TVA, nu se plateste TVA) si se achita in contul Comisiei de Clasificare a Carcaselor (datele sunt in formularul de inscriere). .
Cazarea, transportul si masa sunt in sarcina fiecarui cursant.
Pentru inscrierea la curs se expediaza urmatoarele documente scanate, prin e-mail la CCC: . formular de participare completat; · cerere de inscriere completata; · copie act identitate; · copie certificat de nastere; · copie acte studii liceale si dovada calificarii in domeniul productiei/procesarii carnii (ferma sau abator sau fabrica de procesare a carnii); · adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea “Clinic sanatos. Apt pentru a urma un program de instruire practica de clasificare a carcaselor in abator”; · date pentru facturare; · copie a dovezii achitarii contravalorii tarifului de participare la curs. Documentele se transmit electronic Comisiei de clasificare a carcaselor, scanate intr-un singur fisier in ordinea enumerata. Viitorii cursanti trebuie sa detina cunostinte de baza operare calculator (lucrul cu dosare/foldere si fisiere; Microsoft Excel; Internet Explorer sau alt browser). Comisia de Clasificare a carcaselor de porcine, bovine si ovine colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal in vederea eliberarii Certificatului de absolvire.
DESCARCA FORMULAR DE INSCRIERE |